28 Aralık 2012 Cuma

Ödemiş Kebabı


  • 250 gr koyun kıyması
  • 250 gr dana kıyması
  • 1 adet ufak kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ekmek
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Tarif
  • Kıyma, rende soğan, tuz ve kimyon yoğrulur, bir gece dinlendirilir.
  • Ertesi günü kayısı kadar parçalar alınır, masanın üzerinde yuvarlanarak fitil şekli verilir.
  • Köfteler manganda pişirilir.
  • Ekmekler dilimlenir, üzerine yakılmış, biberli tereyağı gezdirilir.
  • Köfteler de ekmeğin üzerine konarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder