28 Aralık 2012 Cuma

Simit Kebabı



Simit kebabı bir çeşit kıyma kebabı. Yağlı kıymanın içine ıslatılmış ince bulgur (Gaziantep'deki ismiyle simit) da konuyor. Kilis'te ismi Oruk diye geçiyor.

Bu kebabı kıyma kebabı gibi mangalda yapabileceğiniz gibi evde fırında da yapabilirsiniz. 



Malzemeler (12-14 kişilik):
  • 1.5 kg. yağlı kıyma
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla simit (ince bulgur)
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharatı veya kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz
  • 1 tane kebap şişi
Hazırlanması:
  • Bir kasenin içine simiti ve malzeme listesindeki baharatları koyup üzerine suyunu dökün.
  • Soğanları çok ince doğrayın, sarımsakları rendeleyin veya ezin.
  • Bir tepsi içine aldığınız kıymanın üzerine soğan, sarımsak ve tuzunu ekleyin.
  • Suyunu çekip soğuyan simiti kıymanın üzerine ekleyip tüm malzemeyi yoğurun
  • Yarım saat kadar dinlendirin
  • Mangalda yapacaksanız eğer şişlere saplayıp kıyma kebabı gibi pişirebilirsiniz
  • Fırında pişirmek için fırın tepsisine yağlı kağıt serin. kebap şişine geçirdiğiniz kıymayı fırın tepsisine şişten çekerek dizin
  • 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Antebi Restaurant'ın şefi Erdal KURT kebap yapımı hakkında detaylı bilgiler veriyor.


ANTEBİ Restaurant yeni açılan Kadıköy Kuyubaşı Restaurantı ile hizmetinize girmiştir. Özenle ve en kaliteli malzemelerle hazırlanmış mönümüz ile her zaman olduğu gibi güleryüzlü ve seçkin hizmet personeli ile sizlere daha yakın....
Gaziantep'in lezzetleri özenle seçilmiş etlerden, Gaziantep'den getirtilen doğal malzemelerle hazırlanmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder