VİDEO Antebi Restaurant'ın şefi Erdal KURT kebap yapımı hakkında detaylı bilgiler veriyor. |
| KEME KEBABI (4-5 kişilik)
MALZEMELER 1 kg kebaplık zırh kıyması (tuzu eklenmiş) 1 kg ayıklanmış keme
HAZIRLANIŞI Ayıklanıp iyice temizlenen kemeler ,doğal şekillerine göre ,ceviz büyüklüğünde soyulur.Özel delecekle veya şişi aynı yönde kıvırarak kemeleri tek tek şişe takılacak şekilde delinir.Aksi halde çatlar ve şişe saplanmaz. Şişe bir keme ve aynı büyüklükte koparılan kıyma parçaları sırayla şişe saplanır. Mangalın harı tamamen geçince kebaplar aynı yönde çevrilerek pişirilir.Pişen keme kebapları dürüm ekmeğine konularak üzerine karabiber ve kırmızı pul biber serpilir.Taze soğanla yapılan maydanoz piyazı ve ayran ile servis edilir. NOT:Keme şişe saplanırken çıkan parçalar kıymanın içine ilave edilirse kebap çok daha lezzetli hale gelir. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder