Özellikle müslümanların dini bayramı olan Kurban Bayramı'nda hemen tüm evlerdeşölenhavasıyla hazırlanan Şiş Kebabı, koyunun but etinden çıkan parçalarından yapılır. Et pişirilmeden önce mümkünse 1 gün terbiye edilmelidir ki bu hücrelerin 'ölüm kasılması' sebebiyle sertliğinin giderilmesi için gereklidir. 1 kg kuşbaşı et 1 baş soğan 3-4 diş sarımsak 2 kaşık yoğurt 1 kaşık salça Kimyon Karabiber Tuz Pulbiber Terbiyesi Eti bu terbiyenin içine dökerek 20 dakika yedire yedire karıştırın. Kabıyla birlikte buzdolabına alın, 24 saat bekletin...
Şiş kebab lezzet konusunda Türkiye de Gaziantep ilk sırada yer alır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder