28 Aralık 2012 Cuma

Bursa Pideli köfte


Bursa’nın İskender’den sonra 2. icadı da pideli köftedir. Bilenler kendisini İskender Junior veya Küçük İskender olarak da tanımlar  İskender’in ince kesilmiş etleri yerine köfteler geçer ama o karşı konulmaz lezzet değişmez.


YEŞİL PİDELİ KÖFTE


Seyit usta 1871 den bugüne pideli köftenin görsel hikayesi..KAYHAN ÇARŞISI-BURSA


FURKAN PİDELİ KÖFTE

Malzemeler:
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 900 gr dana kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Karabiber
  • Tuz
Sos için:
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Tabanı için:
  • 6 adet kebap pidesi
Garnitür için:
  • Yoğurt, köz biber
Üzeri için:
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Köfte malzemesi yoğrulur. 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi günü ceviz kadar parçalar alınır. Yassı ve yuvarlak şekilde köfteler yapılır. Köfteler mangalda pişirilir. Kebap pidesi ufak ufak doğranır, servis tabağına yerleştirilir. Kenarına yoğurt ve köz biber konur. Üzerine 8-10 adet köfte konur. Bu arada sos malzemsi bir tencereye konur ve karıştırarak bir taşım pişirilir. Köftelerin üzerine önce bu sos dökülür. Sonra eritilmiş tereyağı kızgın olarak gezdirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder