28 Aralık 2012 Cuma

Ciğer kebabı


Malzemeler

Yarım kilo ciğer
2 Adet patates
2 Adet havuç
2 Adet soğan
Sıvıyağ
Maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber, kekik

Hazırlanışı

    Ciğerin zarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
    Isıtılmış sıvıyağda ciğerleri arada bir çevirerek kızartın (tuz ilave etmeden).
    İnmesine yakın tuz, kırmızı pulbiber ve kekik serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın.
    Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartın.
    Sebzeleri ciğerlerle karıştırın.
    Piyazlık doğranmış soğanları tuzla ovup yıkayın.
    Soğanı ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
    Ciğer kebabının yanında servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder